Jääkolkka Varistaipaleessa

Päivitetty 17.01.2015.

Varistaipaleen kyläyhdistys on aloittanut uuden talviurheilumuodon Varirannassa. Jääkolkka tunnetaan myös nimellä Alppi Curling, Mini Curling tai suomalaisittain vain jääkolkka. Jääkolkka on joukkuepeli jota voidaan pelata jäälle tai maalle jäädytetyllä radalla. Myöskin  kesällä jääkolkkaa voidaan pelata sopivan liukkaalla alustalla. Pelivälineitä, ”kiviä”, on kahta eri kokoluokkaa, 1,5 kg:n ja 3,8 kg:n painoisia. Yksityiskohtaisempaa tietoa pelistä löytyy esimerkiksi http://www.alppicurling.fi/ sivuilta.

Varistaipaleen kyläyhdistys on hankkinut 10 kpl jääkolkka ”kiviä”. Varistaipaleen itävaltalaiset asukkaat Päivi Puronpään ja Johan Ehrenreich:n toivat ”kivet” Suomeen Itävallasta, jossa jääkolkkaa on pelattu jo satoja vuosia. Varirannan jäälle tehdyn jääkolkkaradan viralliset avajaiset pidettiin Tapaninpäivänä. Paikalla oli kolmisenkymmentä pelistä kiinnostunutta kyläläistä ja jouluvierasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivi ja Johan mehutauolla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveitsiläisen Amelie Reist:n kilpailun avausheitto

Jääkolkkaa pelataan Varirannassa sunnuntaisin klo. 13:00 alkaen. Kolkkarata on jäädytetty myöskin maalle, joten jäälle nouseva vesi ei estä peliä. Yhdyshenkilö jääkolkka-asioissa on Aarne Hiltunen

This entry was posted on maanantai, tammikuu 5th, 2015 at 12:57 and is filed under Ajankohtaista. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.